Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Form
- etwas Butter zum Einfetten
Teig
- 175 g Ruchmehl
- 80 g Butter, in Stücken (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 60 g Wasser
Füllung
- 150 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter
- 200 g Vollrahm
- 2 Eier
- 5 Zweigchen Thymian, Blättchen abgezupft
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Pfeffer
- 100 g Zwiebeln (z. B. gelbe, rote und Schalotten), in Ringen (3 mm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3342 kJ / 805 kcal
- Protein
- 21.6 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 61 g
Alternative recipes
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Älpler Magronen
45 Min
Käsewähe
50 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Lauchwähe mit Schinken
1 Std. 45 Min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Rhabarberwähe
55 min
Spinatwähe
55 min
Berner Rösti
40 min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min