Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Punschkrapferl
1h 5min
Brötchensonne
2h
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min
Reisfleisch
2h 20min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min
Pizza Prosciutto
35min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Germknödel
1h