Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 Std. 30 Min
Buchteln mit Powidl
2u. 20min
Semmelknödel
50 Min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Reisfleisch
2u. 20min
Salzstangerl
1u. 25min
Germknödel
1 Std.
Pizza Prosciutto
35 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Linzer Seidenknödel
50 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min