Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Wurstknödel
1h 20min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1h 25min
Sterzwurst (Polentarolle)
8 Std. 45 Min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6 Std.
Überbackene Speckknödel
1 Std. 30 Min
Semmelknödel
50min
Germknödel
1 Std.
Mohnblume
2h 20min
Pizza Prosciutto
35min
Linzer Seidenknödel
50min