Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Reisfleisch
2h 20 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2u. 45min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Semmelknödel
50 min
Germknödel
1h
Deftige Ofenpalatschinken
30 min
Sauerkrautstrudel
1 Std. 40 Min
Linzer Seidenknödel
50 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15 min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 Std. 40 Min
Pizza Prosciutto
35 min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min