Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Bergkäse, in Stücken
- 1 - 2 EL frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 50 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Butter, in Stücken
- 100 g Semmelwürfel
- 60 g Sauerrahm
- 70 g Schlagobers
- 15 g Weizenmehl, universal
- 1 Ei (Größe M)
- ½ TL Salz
- 1500 g klare Suppe (Rind-oder Gemüsesuppe, siehe Tipp)
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1446 kJ / 346 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 13 g
- Fat
- 28 g
- Saturated Fat
- 20 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Eiernockerl
30 min
Semmelknödel
50min
Käsespätzle
45 min
Germknödel
1h
Wurstknödel
1h 20 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Frittaten
30 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h