Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 220 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 120 g de beurre, coupé en morceaux (2 cm)
- 4 œufs
- 20 g de lait
- 180 g de farine
- 1 ½ c. à café de poudre à lever
- 10 g de jus de citron
- 10 g de cognac (optional)
- 1 pincée de sel
- 20 g de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 60 g de chocolat noir cassé en morceaux (1 cm)
- 1000 g d'eau
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Carbohydrates
- 37.8 g
- Fat
- 15.3 g
- Fibre
- 1.1 g
In Collections
Alternative recipes
Génoise
1 Std. 50 Min
Pancakes américains
40 min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Coquins de Linz
3h 15min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25 min
Muffins au chocolat
45 min
Pâte brisée
1 Std. 50 Min
Cookies
50 min
Gâteau de Pâques
1 godz. 55 min
Biscuits fourrés type Oréo®
3h 50min
Cookies tout chocolat
30 min
Gâteau au chocolat - café aérien
1 Std. 20 Min