![Tikka-Paste Tikka-Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08CCEC7C-A27E-4BC8-A6FF-7C06DDB27583/Derivates/323D8E3B-1C93-4CEA-A399-633E282BD999.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 40 g Koriandersamen
- 40 g Kreuzkümmelsamen
- 5 - 6 rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri), nach Belieben
- 1 TL rosa Pfefferkörner
- 50 g Koriander, frisch, Blätter und Stängel
- 100 g Knoblauchzehen
- 100 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 220 g pflanzliches Öl und etwas mehr zum Aufbewahren
- 100 g Wasser
- 100 g Zitronensaft
- 30 g Salz
- 50 g Röstzwiebeln
- 140 g Tomatenpurée
- 1 TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- 1 TL Chilipulver
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 komplettes Rezept
- Calories
- 12222 kJ / 2921 kcal
- Protein
- 40 g
- Carbohydrates
- 146 g
- Fat
- 242 g
In Collections
Alternative recipes
Panang-Curry
45 min
Butter Chicken
50 min
Ghee
20 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 Min
Udon-Nudeln mit Gemüse
40 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Linsencurry
50 min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10 min
Koriander-Naan
1h 15 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2h