Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Kakao
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 800 g Sahne
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- 4 EL Kirschwasser
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, einige Kirschen für die Dekoration zur Seite gelegt
- 50 g Schokoladenstreusel oder -raspel
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2042 kJ / 488 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 34 g
- Fibre
- 1.2 g
Alternative recipes
Donauwellen
2h 30min
Apfelkuchen
1h
Käsekuchen
1h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Zitronenkuchen
2h
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Haselnusstorte
3 Std. 15 Min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Schokoladentorte
4h