Thermomix® Blade Cover needed.

In order to prepare this recipe, you need a Thermomix® Blade Cover. Learn more

Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
TM6

Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi

3.5 (11 ratings)

Ingredients

  • 500 g di calamari freschi (4 pezzi circa da 130 g l'uno)
  • 20 g di Parmigiano reggiano
  • 30 g pane raffermo
    or 30 g di pangrattato
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di vino bianco
  • 100 g di carciofi, puliti a fette
  • 1 uovo
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 1500 g di acqua
  • ½ limone, la scorza grattugiata e il succo spremuto fresco

Nutrition
per 1 porzione
Calories
1895 kJ / 453 kcal
Protein
42.9 g
Carbohydrates
13.6 g
Fat
24.6 g
Fibre
3 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes