Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
- 220 de farine blanche
- 85 de beurre, en cubes (2 cm)
- 60 d'eau
- ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
- 50 g d'amandes, entières, décortiquées
- 600 g d'abricots, coupés en quatre
- ½ gousse de vanille
- 50 g de sucre
- 200 g de crème fraîche
- 100 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3116 kJ / 746 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 43 g
Alternative recipes
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Gâteau à la crème
45min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Gratin de courgettes
1h 10min
Tarte à la rhubarbe
55min
Gâteau aux pommes
1h
Tarte aux pommes
1u. 15min
Quiche poireaux-lard
1h
Salade de carotte à la sauce yogourt
10 min
Cake aux baies
1u. 15min
Tarte aux épinards
55min