Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
- 2 c. à soupe d'eau
- 3 jaunes d'œufs
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2050 kJ / 490 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 41 g
Alternative recipes
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.
Bûche poire-caramel
9 godz. 15 min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 godz. 45 min
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20min
Tarte fine façon cheesecake
4h
Charlotte aux fraises
3h 35min
Carré aux fraises
13h 15 min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Verrine mocaccino et caramel
45 min
Entremets façon tiramisu
5 Std.