Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 3 pere sbucciate e a fettine sottili
- 1 limone, il succo
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 280 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (optional)
Crema
- 250 g di ricotta scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 arancia, il succo
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1435 kJ / 343 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 15 g
In Collections
Alternative recipes
Torta mascarpone e noci
1 Std. 30 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min
Torta rovesciata alle pesche
1 Std. 5 Min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Crostata di pere
1hod. 40min
Crostata Arlecchino
1 Std.
Torta di ricotta
50 Min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.