![Zuppa inglese al forno Zuppa inglese al forno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A542FA6A-2CF0-4E0E-9DC8-8341F308FDFB/Derivates/723474ED-13DC-4AE0-B04A-628C3E2502DC.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 2 uova (da 60 g circa)
- 150 g di burro freddo a pezzi
- 130 g di zucchero
Crema
- 500 g di latte intero
- 3 tuorli
- 60 g di farina
- 80 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 cucchiaio di farina
- 100 g di biscotti savoiardi (12 pezzi circa)
- 150 g di liquore Alchermes rosso
- Nutrition
- per 8 porzioni
- Calories
- 1205 kJ / 288 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Carbohydrates
- 38.5 g
- Fat
- 11.3 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Ciambella allo zafferano
50min
Zuccotto
7h 10min
Ciambella farcita allo yogurt
2 Std.
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Castagnole ripiene
14hod.
Bomboloni al forno
3h 35 min
Castagnole
1 Std. 20 Min
Brutti ma buoni di arachidi
3hod. 45min
Veneziane mignon
2h 30min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Ciambella classica
55min
Crema Bimby ®
45min