Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 30 g Zucker
- 65 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Belag
- 70 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Saft ausgepresst und Schale dünn abgeschält
- 500 g Schmand
- 1 Ei
- 20 g Speisestärke
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen, halbiert, (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 70 g Aprikosenkonfitüre
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1406 kJ / 336 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 1.1 g
Alternative recipes
Rhabarber-Käsekuchen
7hod. 30min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Apfel-Schmand-Torte
2h
Himbeer-Quark-Streusel
7h 20min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Käsekuchen
1h 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min