Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
400
g Zwetschgen, in Stücken (3 cm)
or 400 g Pflaumen, in Stücken (3 cm) -
80
g Portwein
or 80 g roter Traubensaft - 1 Sternanis
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 40 g Wasser und etwas mehr zum Anrühren
- 50 g Zucker
- 1 EL Speisestärke
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Magerquark
- 180 g Brownies (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1290 kJ / 308 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.2 g
In Collections
Alternative recipes
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 godz.
Zitronen-Joghurt-Panna-Cotta
6h 30min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
5 Std. 30 Min
Strawberry-Cheesecake-Parfait
8h 45min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15 min
Stachelbeer-Schichtdessert
2h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Orangen-Likör-Creme
20 Min