Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g Äpfel (z. B. Boskop), in Stücken
- 1000 g Rotkohl, in Stücken
- 2 Zwiebeln (120 g), halbiert
-
60
g Schmalz
or 60 g Butter - 2 Lorbeerblätter, getrocknet oder frisch
- 60 g Rotweinessig
- 60 g Zucker
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Piment
- 300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), zerkrümelt - 200 g Rotwein
- 4 Wacholderbeeren
- 4 EL rotes Johannisbeergelee
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 1963 kJ / 235 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 8.8 g
In Collections
Alternative recipes
Möhren-Kohlrabi-Topf im Thermomix Friend
50 menit
Sauerbratenragout
48h
Möhrensalat
10 min
Glasierte Mairübchen
25 min
Apfelmus auf Vorrat
35 Min
Gurkensalat
10 min
Gewürzmischung für Kräuterbutter
5 min
Basis-Gewürz
5 min
Malzbiergulasch im Thermomix Friend
1 Std. 15 Min
Coleslaw
10 min
Vanillepudding im Thermomix Friend
15min
Apfelrotkohl aus dem Glas
1j 20 menit