Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g Äpfel (z. B. Boskop), in Stücken
- 1000 g Rotkohl, in Stücken
- 2 Zwiebeln (120 g), halbiert
-
60
g Schmalz
or 60 g Butter - 2 Lorbeerblätter, getrocknet oder frisch
- 60 g Rotweinessig
- 60 g Zucker
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Piment
- 300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), zerkrümelt - 200 g Rotwein
- 4 Wacholderbeeren
- 4 EL rotes Johannisbeergelee
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 1963 kJ / 235 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 8.8 g
In Collections
Alternative recipes
Möhrensalat
10min
Vanillejoghurt
12 godz. 30 min
Osteuropäischer Brunch
1h 30min
Apfelmus auf Vorrat
35 min
Tomatensauce auf Vorrat
40min
Basis-Gewürz
5min
Vanillepudding im Thermomix Friend
15min
Kartoffelpüree im Thermomix Friend
45min
Malzbiergulasch im Thermomix Friend
1h 15min
Gekochte Nudeln im Thermomix Friend
25 min
Apfelrotkohl aus dem Glas
1h 20min
Rotkohl
1h