Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Orangencreme
- 100 g Zucker
- 1 Orange, 4-6 Streifen Orangenschale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, unbehandelt (à 1 x 3 cm), 50 g Saft ausgepresst
- 35 - 40 g Zitronensaft
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 2 Eigelb
Zimtschnecke
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 160 g Zucker
- 110 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 3 TL Zimt
Baiser und Fertigstellung
- 2 Eiweiß
- 50 g Wasser
- 200 g Zucker
- 1 - 2 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1900 kJ / 454 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 71 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3h
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 min
Mini-Ingwer-Kirsch-Panettoni
5h
Erdbeer-Sahne-Torte
2h
Mochi-Eis
4h
Vanille-Schoko-Espresso-Törtchen
2 godz. 30 min
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
5h
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Blaubeer-Orangen-Muffins
1h
Nuss-Nougat-Stern mit Nutella
2 godz. 15 min
Zimtschnecken-Lollies
1h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min