Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Makkaroni
- 100 g Gruyère, in Stücken (ca. 3 cm)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (1 cm)
- 450 g Wasser
- 300 g Sahne
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 500 g Äpfel, in Stücken (2 cm)
- 250 g Makkaroni
- 40 g Mehl
- 160 g Zwiebeln, in feinen Ringen
- 30 g Butter
Apfelmus
- 25 g Zitronensaft
- 20 - 40 g Zucker, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3642 kJ / 874 kcal
- Protein
- 20 g
- Carbohydrates
- 92 g
- Fat
- 45 g
In Collections
Alternative recipes
Makkaroni-Käse-Topf mit Erbsen & Möhren
30 min
Mais-Speck-Nudeln mit pochierten Eiern
50 Min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1h
Milchreispizza
50 Min
Miso-Udon-Carbonara
25min
Fleckerl mit Birnen-Speck-Sauce und Bergkäse
1h
Grünes Spargelpesto
20 min
Pikanter Birnen-Camembert-Pfannkuchen
45 min
Nuss-Bolognese
35 min
Vier-Käse-Risotto mit karamellisierten Walnuss-Birnen
35 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 Std. 45 Min
Makkaroni-Butternuss-Käse-Auflauf
1 godz. 15 min