Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Rohrzucker
- 2 - 3 Prisen Zimt
- 2 Prisen Muskat, frisch gerieben
- ¼ TL Fenchelsamen
- 2 Prisen Ingwer, gemahlen
- 2 Prisen Piment, gemahlen
- 700 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 50 g Calvados
- 50 g Mandelstifte
- 750 g Milch
- 250 g Sahne
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 220 g Milchreis
- Zimt-Zucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1716 kJ / 410 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 18 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 3.3 g
- Sodium
- 72 mg
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1 Std.
Erdbeergrütze
20 Min
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3 Std.
Orangencreme
2h 40min
Apfel-Birnen-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce
2h
Dänische Zitronencreme
3 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Rote Grütze Deluxe
30min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h