Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 821 kJ / 196 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 10 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodium
- 50 mg
In Collections
Alternative recipes
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 Std.
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 godz.
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2h 30min
Zitronen-Mango-Schnitten
6 Std. 30 Min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Orangen-Mohn-Guglhupf
1 godz. 20 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 Std.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min