Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 gestr. EL Ras el Hanout
- 1 geh. TL Backpulver
- 150 g Puderzucker
- 2 TL Orangenblütenwasser
- kandierte Orange (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 821 kJ / 196 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 10 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodium
- 50 mg
In Collections
Alternative recipes
Bombardino-Kuchen
4 godz. 30 min
Rum-Rosinen-Pfannkuchen
1h 30min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Südafrikanische Melktert
3 godz. 40 min
Weihnachtskuchen
1h 30min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 Std.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Aprikosen-Cheesecake
7h