Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 130 g Milch
- 55 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1391 kJ / 333 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 21 mg
In Collections
Alternative recipes
Stachelbeer-Tartelettes
1h 45min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Buchteln mit Kokosglasur
1 Std. 15 Min
Marzipan-Kürbis
2 Std. 25 Min
Kefir-Zöpfe
7h 30 min
Vanilleschnecken
7h 30 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Apfel-Schnecken
4h
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.