Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 130 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 120 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Prise Salz
- 120 g Blaubeerkonfitüre
- 150 g Heidelbeeren, möglichst klein
- 100 g Frischkäse
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1208 kJ / 289 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 9 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodium
- 62 mg
In Collections
Alternative recipes
Erdbeerschnecken
3h
Schoko-Erdbeer-Rolle
5h
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Erdbeer-Scones
40min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Rosinenschnecken
2h 20min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Apfel-Schnecken
4h
Spekulatius-Franzbrötchen
2 Std. 45 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h