Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 Pck. Puddingpulver mit Vanillegeschmack
- 15 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 140 g Zucker
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 40 g Butterschmalz
- 600 g Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), in Stücken (3,5 cm)
- 400 g Apfelsaft
- 1 TL Zimt
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1476 kJ / 353 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 66 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 33 mg
In Collections
Alternative recipes
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Apfel-Quark-Puffer
45min
Würziger Rahmfladen mit Kabanossi
6 godz. 30 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 godz.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h