Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
- 180 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 140 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- 40 g di zucchero
- 6 amarene sciroppate
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1982.8 kJ / 474 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Carbohydrates
- 56.8 g
- Fat
- 23.8 g
- Saturated Fat
- 12.3 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 220.7 mg
Alternative recipes
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Pasta choux
2h
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Pastiera
15 godz.
Graffe di Carnevale
4h
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Fiocchi di neve
5h
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Crostata crema e amarene
1 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4h