Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 42 - 45 g di amido di mais (maizena)
Impasto per zeppole
- 180 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 140 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- 40 g di zucchero
- 6 amarene sciroppate
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1982.8 kJ / 474 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Carbohydrates
- 56.8 g
- Fat
- 23.8 g
- Saturated Fat
- 12.3 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 220.7 mg
Alternative recipes
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.
Crostata crema e amarene
1h 30min
Graffe di Carnevale
4h
Pettole pugliesi
3 Std.
Pandoro TM6
15h 15 min
Sfogliatelle ricce
5 godz.
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Pasta choux
2 Std.
Pasta frolla
1h 10 min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Pastiera
15h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min