Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce

Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce

4.5 272 ratings
Prep. 15 min
Total 1 h
4 Portionen

Ingredients

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Curry
    3 TL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    530 g
  • Blumenkohl ganz (ca. 1000 g)
    1
  • Joghurt, 1,5% Fett
    100 g
  • Tahin
    80 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Ahornsirup
    20 g
  • Rauchmandeln grob gehackt
    50 g
  • Zitrone (optional) in Spalten
    1
  • Koriander abgezupft
    5 Stängel

Nutrition per 1 Portion

Calories 317 kcal / 1326 kJ
Protein 10 g
Fat 25 g
Carbohydrates 20 g
Fibre 6.5 g
Saturated Fat 3 g
Sodium 960 mg

Like what you see?

This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!

Register for our 30-day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

Sign up for free More information


You might also like...