![Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter Rote-Linsen-Bällchen mit Joghurt und Chilibutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3bc3d4924d96aff487501640980d524b/Derivates/1e0e6df49cbc3f8ddef0893efda3b0adb239a0ff.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Masala-Joghurt
- 1 TL Limettenschale, unbehandelt, fein gerieben
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Salz
Linsen-Bällchen und Fertigstellung
- 200 g rote Linsen
- 800 g Wasser
- 30 g Öl und etwas mehr zum Braten
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Datteln, entsteint
- 80 g Paniermehl
- 1 EL Tomatenmark
- 2 TL Curry
- 20 g Sojasauce
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 80 g Butter, in Stücken
- 30 g Pistazien, gesalzen, geschält
- 1 rote Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt, in feinen Ringen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2611 kJ / 624 kcal
- Protein
- 22 g
- Carbohydrates
- 65 g
- Fat
- 32 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 9.5 g
- Sodium
- 1221 mg
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