Laugenzopf
TM5 TM6

Laugenzopf

3.9 (105 ratings)

Ingredients

  • 450 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • Butter zum Einfetten
  • 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz
  • 4 g Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
  • Fleur de Sel zum Bestreuen
    or grobes Salz zum Bestreuen
  • 2 Eiweiß

Nutrition
per 1 Scheibe
Calories
354 kJ / 85 kcal
Protein
2 g
Carbohydrates
14 g
Fat
2 g
Saturated Fat
1 g
Fibre
0.7 g
Sodium
196 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes