Laugenzopf
TM6 TM5

Laugenzopf

3.9 (103 ratings)

Ingredients

  • 450 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz
  • 40 g Natron (z. B. Kaisernatron)
  • 2 Eiweiß
  • Fleur de Sel zum Bestreuen
    or grobes Salz zum Bestreuen

Nutrition
per 1 Scheibe
Calories
348 kJ / 83 kcal
Protein
2 g
Carbohydrates
14 g
Fat
1 g
Saturated Fat
1 g
Fibre
0.6 g
Sodium
524 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes