Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Rahmkuchen
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 250 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Vanilleschote, in Stücken
- 5 Eier
- 280 g Mehl
- 150 g Sahne
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Erdbeerkompott
- 250 g roter Traubensaft
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
-
500
g Erdbeeren
or 500 g Erdbeeren, TK (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1108 kJ / 265 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 14 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 66 mg
In Collections
Alternative recipes
Sägespänekuchen
2h
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2u. 30min
Bombardino-Kuchen
4 Std. 30 Min
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Milchreis mit Roter Grütze
50 min