Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 3731 kJ / 893 kcal
- Protein
- 21 g
- Carbohydrates
- 136 g
- Fat
- 46 g
Alternative recipes
Brioche à la mie filante
1h 45min
Brioche butchy à partager
3h 50 min
Brioche feuilletée
5h
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Gaufrettes à la vanille
1 Std. 5 Min
Palets de dame
1h 30min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3 Std. 15 Min
Tarte à gros bords
1 Std. 50 Min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Kouglof alsacien
17h 10min
Tarte au sucre
4h
Soupe de tomates aux tortellinis de viande hachée
35min