Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Rhabarber, in Stücken (1 cm)
- 300 g Erdbeeren, halbiert oder geviertelt
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1h 30min
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Quiche mit Beerencreme
1 Std. 40 Min
Italienische Obsttorte
3 Std. 15 Min
Himbeertarte mit Mandeln
2h 30min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Topfentorte mit Birnen
4h 30min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h