Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Tarteboden
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- Hülsenfrüchte zum Blindbacken
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Mandeln
- 1 Sternanis
- 90 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Mehl
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 3 Eier
- 200 - 250 g Pflaumen, in Spalten
- 3 EL gehobelte Mandeln
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1632 kJ / 390 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 22 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 47 mg
In Collections
Alternative recipes
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50 min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15 min
Spinatpastete mit Ei
2h 30 min
Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb
35 min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Rhabarber-Käsekuchen
6h
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20 min
Christstollen-Cantuccini
2h 30 min
Apfel-Gugelhupf
2h 30 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h