Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 95 g Zucker
- 60 g Mandeln
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 Prise Salz
- 1 EL Wasser, kalt
- 500 g Pflaumen, entsteint, geviertelt
- ½ TL Zimt
- Milch zum Bestreichen
- 2 - 3 EL Mandelstifte zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1545 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 42 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 21 mg
In Collections
Alternative recipes
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50 min
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3h
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45min
Birnentarte
2h
Carrot-Cheesecake
1h 30min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1h 30min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h