Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Limetten-Kuchen
- 150 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 185 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Limette, unbehandelt, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält und 20 g Saft ausgepresst
- 3 Eier
- 50 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 180 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1400 g Wasser
Guss und Fertigstellung
- 60 g Zucker
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Limettensaft
-
essbare Blüten
or Pistazien, gehackt, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1274 kJ / 304 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 14 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 104 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1hod.
Orangen-Creme-Karamell
12 Std.
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1 Std. 45 Min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Cappuccino-Törtchen
1 godz. 5 min
Butterscotch-Pudding-Pie mit Amaretto-Schoko-Sahne
7h
Schokoladen-Kaffee-Pudding
15 min
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2hod. 30min
Cheesecake-Mandeln
2hod.
Christstollen-Cantuccini
2hod. 30min
Lemon Crinkle Cookies
2 Std. 45 Min