Marillen-Topfentorte mit Streuseln
TM6 TM5

Marillen-Topfentorte mit Streuseln

4.7 (302 ratings)

Ingredients

Mandel-Mürbteig und Streusel

  • 200 g Mandelblättchen
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 120 g Feinkristallzucker
  • 1 Prise Salz
  • 1 Ei (Größe M)
  • 200 g Weizenmehl, glatt, Type 480

Marillen-Topfenfülle und Fertigstellung

  • 300 - 350 g Marillen
  • 250 g Topfen, 20% Fett
  • 2 Eier (Größe M)
  • 80 g Staubzucker
  • 10 g Maisstärke
  • 1 TL Tonkabohnen-Vanillezucker
    or 1 TL Vanillezucker
  • Staubzucker zum Bestreuen

Nutrition
per 1 Portion
Calories
2317 kJ / 553 kcal
Protein
14 g
Carbohydrates
49 g
Fat
33 g
Saturated Fat
15 g
Fibre
6 g
Sodium
94 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes