Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 70 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Prise Salz
-
1
Spritzer Zitronen-Aroma von Dr. Oetker
or ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht - 80 g Weizenmehl, glatt
- 1 gestr. TL Backpulver von Dr. Oetker
- 1 EL Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 4891 kJ / 1169 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 137 g
- Fat
- 64 g
- Saturated Fat
- 38 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 610 mg
In Collections
Alternative recipes
Dotterbusserl
50 menit
Husarenkrapferl
1j
Linzerkipferl
1h 10 min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1j 30 menit
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1 Std. 40 Min
Osternest aus Germteig
2j
Kokosbusserl
25u.
Kuchen mit Hase
1j 30 menit
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2j
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2j