Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Cottura vongole e calamari
- 500 g di acqua
- 1000 g di vongole veraci, pulite
- 500 g di calamari freschi, puliti
Terminare la preparazione
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino o pachino a metà
- 1 cucchiaino raso di zucchero a velo
- 5 g di sale
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2445.8 kJ / 584.5 kcal
- Protein
- 32.1 g
- Carbohydrates
- 73.5 g
- Fat
- 20 g
- Saturated Fat
- 3.4 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodium
- 727.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Insalata di polpo e patate
2h
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Linguine allo scoglio
40min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Paella veloce
40min
Pasta risottata alle vongole
1h
Pasta agretti e ricotta
45min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min