Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 150 g Mehl
- 75 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Zucker
- ¾ TL Zimt (optional)
Teig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 Ei
- 75 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 2 Prisen Salz
- 100 g Zucker
- 200 g Schmand
- 250 g Quark
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Zitronenschale, gerieben, von ½ unbehandelten Zitrone
- 375 g Heidelbeeren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1198 kJ / 286 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 12 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 90 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Zwetschgenkuchen
2h
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h