![Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e462d7553cd82709042e0e64e2658a4c/Derivates/81dd1df783f0ac35283c851cfc426e2156e235e6.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 150 g Mehl
- 75 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Zucker
- ¾ TL Zimt (optional)
Teig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 Ei
- 75 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 2 Prisen Salz
- 100 g Zucker
- 200 g Schmand
- 250 g Quark
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Zitronenschale, gerieben, von ½ unbehandelten Zitrone
- 375 g Heidelbeeren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1198 kJ / 286 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 12 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 90 mg
In Collections
Alternative recipes
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1小时
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Stollen-Butterkuchen
2hod. 45min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2小时
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2hod. 45min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.