Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag
- 400 g Pflaumen, in Stücken (1 cm)
- 300 g Williams-Christ-Birnen, geschält, in Stücken (1 cm)
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- ¼ TL Zimt (optional)
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1318 kJ / 315 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.1 g
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Italienische Obsttorte
3 godz. 15 min
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h