Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 130 g Zucker
- 250 g Milch
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 180 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Kardamomkapseln
- 1 TL Zimt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 11 g
In Collections
Alternative recipes
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Scones
40 min
Brioche
1h 50min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3h
Aprikosen-Tarte
4h
Kanelboller
2 godz. 20 min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40 min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 Std. 30 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Bircher-Waffeln
40 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1u. 55min
Weckmänner (Stutenkerle)
1 Std. 40 Min