Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 130 g Zucker
- 250 g Milch
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 180 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Kardamomkapseln
- 1 TL Zimt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 11 g
In Collections
Alternative recipes
Butterkuchen mit Mohn
4 Std.
Amerikaner
2h
Lussekatter
1h 30min
Kanelboller
2h 20min
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Hefezopf
3 Std.
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Buttermilch-Waffeln
30min
Bergische Waffeln
20 λεπτ.
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1óra 55p
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2h
Lamm aus süßem Hefeteig
1h 30min