Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de cacao en poudre
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 1 œuf entier
La dorure et le montage
- 1 œuf entier
- 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2826 kJ / 679 kcal
- Protein
- 9.8 g
- Carbohydrates
- 35.8 g
- Fat
- 54.9 g
Alternative recipes
Gâteau de Pâques
13h
Gâteau au chocolat express
20 dk
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55 min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Tarte au chocolat
1sa 40 dk
Cake printanier
40 dk
Gâteau tout chocolat
3 Std. 10 Min
Galette des rois au chocolat
1sa 40 dk
Roses des sables
1h 30min
Galette magique des Rois
3h 15min
Gâteau surprise
12 Std.
Bûche glacée
8 Std.