Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Strudelteig
- Öl zum Einfetten
- 10 g Butter, weich
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
Fülle- und Strudelzubereitung
- 120 g Butter, in Stücken
- 80 g Semmelbrösel
- 80 g Walnüsse
- 30 g Zitronensaft
- 10 g Rum
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp), geschält, geviertelt, entkernt
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2304 kJ / 550 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 58 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 4.1 g
Alternative recipes
Topfen-Marillen-Strudel
1j 30 menit
Kaiserschmarrn
35 Min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Grießnockerl
30 Min
Mohnnudeln
1j 30 menit
Faschingskrapfen
2h 45 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Marillenknödel
1 godz. 15 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min