Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 125 g Milch
- 25 g Butter
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 80 g Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)
- 1 Eidotter
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 599 kJ / 143 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 16 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 162 mg
Alternative recipes
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Kaiserschmarrn
35 min.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min.
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Nockerl / Spätzle
20 min
Semmelknödel
50 min.
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Serviettenknödel
1h 10 min