![Zwetschkenknödel mit Butterbröseln Zwetschkenknödel mit Butterbröseln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E9A5E4A-DF53-4BDA-B358-DB3E921CC728/Derivates/94B0233B-3B03-4078-863E-93C665ECC10F.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 900 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 12 Stück Zwetschken, frisch
- 12 Stück Würfelzucker (optional)
- 120 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Eidotter
- ¼ TL Salz
- 120 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 995 kJ / 238 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 10 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 136 mg
Alternative recipes
Marillenknödel
1h 15min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Apfelstrudel
1h 20min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Topfenstrudel
2h 10 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Grießnockerl
30min