Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Streusel
- 30 g Mandeln
- 120 g Mehl
- 80 g Zucker
- 90 g Butter, weich, in Stücken
Füllung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- 100 g Schmand
- 50 g Zucker
- 250 g Kirschkonfitüre
- 2 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1445 kJ / 345 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 2.2 g
In Collections
Alternative recipes
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1h 50min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Puddingbrezel
2 Std. 30 Min
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Nussschleifen
2h
Schoko-Biskuitrolle
14h
Puddingschnecken
2h
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1h 50min