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Shredded Chicken and Vegetable Lettuce Cups
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 garlic clove
- 1 piece fresh ginger (approx. 1 in. x ¾ in.), peeled and sliced
- 2 oz carrot cut into pieces (2 in.)
- 2 oz celery cut into pieces (2 in.)
- 16 - 18 oz chicken breast boneless and skinless, cubed (approx. 1 in.)
- 1 oz green asparagus tips (approx. ½ bunch) (optionnel)
- 2 oz red pepper diced
- ½ stalk fresh lemongrass (approx. ½ in. x 3 in.), thinly sliced
- 2 fresh kaffir lime leaves
-
2
oz frozen sweet corn
ou 2 oz fresh corn kernels - 2 tbsp fish sauce
- 2 tbsp tamari sauce
- 1 tbsp sesame oil
-
2
oz water
ou 2 oz chicken stock - 1 serrano chili to taste, finely sliced into rounds (optionnel)
- 3 oz green onions cut on the bias (approx. ¼ in.)
- 2 oz canned water chestnuts drained and diced
- 1 oz cilantro leaves and tender stems, finely chopped (approx. ½ bunch)
- 20 mint leaves torn into small pieces
- ½ oz lime juice (approx. ½ lime)
- 27 oz iceberg lettuce cored, wash and separate leaves, to serve
-
2
tbsp white sesame seeds toasted
ou 2 tbsp pine nuts, roasted toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 366.9 kcal / 1534.9 kJ
- Protides
- 31.6 g
- Lipides
- 18.8 g
- Glucides
- 22.3 g
- Fibre
- 8.2 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Sodium
- 1337.4 mg