Versions compatibles
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken and peanut sauce
- 1000 g skinless chicken thigh fillets, cut into halves
- 250 g roasted unsalted peanuts
- 2 garlic cloves
- 400 g coconut milk
- 30 g ketjap manis
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced
- 1 ½ tsp salt
- 300 g jasmine rice
- 1000 g water
Chilli-cucumber salad
- ½ continental cucumber, deseeded and cut into thin slices
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 1 bunch fresh coriander (approx. 30 g), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 30 g honey
- 40 g soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3148.5 kJ / 749.6 kcal
- Protides
- 46.4 g
- Glucides
- 50.3 g
- Lipides
- 39.3 g
- Graisses saturées
- 14.4 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodium
- 1460.4 mg
Recettes alternatives
Easy satay chicken
40min
Chicken picadillo cups
40min
Quick massaman beef curry
40min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Sticky sesame chicken
40min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min
Warm satay chicken salad
55 Min
Asian-style pork noodles
1 Std.
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45 Min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40min
Chicken and cashews
55 Min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min