Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 1 łyżeczka soli
- 30 g smalcu, pokrojonego na kawałki
Wierzch
- 500 g wody
- 300 g różyczek brokułu
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 ząbek czosnku
- 12 filetów z anchois, w oleju, odsączonych
- 4 łyżki orzeszków piniowych, do posypania
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (optionnel)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 796.3 kJ / 190.3 kcal
- Protides
- 6.7 g
- Glucides
- 26.8 g
- Lipides
- 7 g
- Fibre
- 2.6 g
Recettes alternatives
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1u. 30min
Tarta prowansalska
1h 15min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2u. 10min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Mini foccacie z oregano
3u. 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1h 50 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h