Deconstructed Strawberry Custard Tart

Deconstructed Strawberry Custard Tart

5.0 3 évaluations
Prép. 30min
Total 4h 25min
10 portions

Ingrédients

Shortcrust Pastry
  • sugar
    1 oz
  • lemon
    1
  • unsalted butter softened, in pieces
    2 oz
  • egg yolks from large eggs
    2
  • vanilla bean pod seeds only
    1
  • salt
    1 pinch
  • all-purpose flour
    4 oz
Custard Cream
  • gelatin sheets (approx. 2 g each)
    3
  • cold water to soak
  • whole milk
    14 oz
  • egg yolks from large eggs
    4
  • sugar
    2 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • corn starch
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • heavy whipping cream chilled
    3 ½ oz
  • mascarpone
    9 oz
  • vanilla sugar (see Tip)
    1 tsp
Strawberry Sauce
  • sugar
    2 oz
  • water
    2 oz
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 tsp
  • fresh strawberries halved
    9 oz

Infos nut. par 1 portion

Calories 352.5 kcal / 1474.9 kJ
Protides 6.6 g
Lipides 20.8 g
Glucides 35.9 g
Fibre 1.1 g
Graisses saturées 11.8 g
Sodium 148.6 mg

Tu aimes ce que tu vois?

Cette recette et plus de 100 000 autres t'attendent !

Inscrive-toi à notre essai gratuit de 30 jours et découvre le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Tu pourrais aussi aimer...