Versions compatibles
Calamari tray bake with pil pil and risoni
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pil pil sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp ground paprika
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Matbouha (capsicum sauce)
- 2 garlic cloves
- 50 g brown onion
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 500 g roasted red capsicums, drained and cut into pieces (2 cm, see Tips)
- 200 g canned chopped tomatoes
- 1080 g water
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g dried risoni pasta or orzo
- 1000 g calamari tubes, cut in half, then cut into 8 mm thickness strips
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges
- 200 g sour cream, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2206.4 kJ / 527.3 kcal
- Protides
- 30.1 g
- Glucides
- 58.6 g
- Lipides
- 18.5 g
- Graisses saturées
- 4.6 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 350 mg
Recettes alternatives
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Chicken laksa
30 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 godz. 45 min
Chilli mussels with risoni
35 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Prawns with coriander coconut rice
35 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h