Pistachio cake
TM6 TM5 TM31

Pistachio cake

4.5 ( 8 évaluations )

Ingrédients

Syrup

  • 330 g raw sugar
  • 370 g water
  • 1 tbsp honey
  • 1 cinnamon quill
  • 1 tsp ground cardamom
  • 1 tsp dried fennel seeds
  • 1 orange zest only, no white pith

Cake

  • 190 g salted butter softened, plus extra to grease
  • 280 g shelled unsalted pistachio nuts plus an extra 2 tbsp to decorate
  • 170 g raw sugar
  • 1 orange zest only, no white pith
  • 3 eggs
  • 60 g full cream milk
  • 1 tbsp white vinegar
  • 220 g self-raising flour
  • 120 g plain flour
  • 1 tsp baking powder

Infos nut.
par 1 portion
Calories
819.9 kcal / 3430.6 kJ
Protides
15.1 g
Lipides
38.1 g
Glucides
110 g
Fibre
5.7 g
Graisses saturées
15 g
Sodium
581 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives