Dispositivi & Accessori
Semolina cake (namoura)
Prep. 10min
Totale 1h 50min
12 portions
Ingredienti
Semolina cake
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
sugar200 g
-
yoghurt400 g
-
medium wheat semolina450 g
-
fine semolina150 g
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
water100 g
-
sugar300 g
-
blossom water1 tsp
-
rose water (opzionale)1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Assembly and baking
-
blanched almond12
Difficoltà
facile
Valori nutritivi per 1 portion
Proteine
7.6 g
Calorie
1820 kJ /
435 kcal
Grassi
7.7 g
Carboidrati
83.8 g
Ti piace quello che vedi?
Questa ricetta e più di 100 000 altre ti aspettano!
Registrati gratis Ulteriori informazioniPotrebbe anche interessarti...
Kashta cream
10min
'Qamar el-din' juice
5min
Umali
1h 25min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Za'atar bread rolls
2h
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min