Apple ginger cake with salted caramel sauce
TM5 TM6

Apple ginger cake with salted caramel sauce

4.3 (34 valutazioni )

Ingredienti

Apple purée

  • 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)

Cake

  • 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
  • 400 g spelt flour, plus extra for dusting
  • 3 cm piece fresh ginger, peeled
  • 3 eggs
  • 150 g coconut sugar (see Tips)
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 2 tsp bicarbonate of soda
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 2 tsp ground cinnamon
  • 2 tsp ground cloves

Salted caramel sauce

  • 120 g salted butter
  • 150 g double cream (see Tips)
  • 100 g coconut sugar (see Tips)
  • ¼ - ½ tsp salt

Valori nutritivi
per 1 slice
Calorie
1454.3 kJ / 346.3 kcal
Proteine
5.7 g
Carboidrati
34 g
Grassi
21 g
Fibre
2.5 g

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative